Arhivi avtorja: Brigita Zadnik

VABILO NA MEDNARODNI KONGRES UČITELJEV ŠPANŠČINE

 

Obvestilo

Skladno z uredbo Ministrstva za zdravje smo primorani preložiti izvedbo prvega mednarodnega kongresa učiteljev španščine na kasnejši datum. Predvidoma se bo kongres izvedel konec septembra.

Že plačane kotizacije se prenesejo na nov termin, rezervacije v hotelu Lovec so bile odpovedane.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Organizacijski odbor Mednarodnega kongresa učiteljev španščine

 

 

 

Spoštovani učitelji, člani in prijatelji španščine,

Slovensko društvo učiteljev španščine praznuje prihodnje leto 2020 svojo 10. obletnico uradne ustanovitve.

Ker se ljubitelji španščine radi družimo, da se medsebojno izpopolnjujemo in bogatimo, bomo svojo prvo okroglo obletnico obeležili z mednarodnim kongresom.

Prvi slovenski mednarodni kongres učiteljev španščine bo potekal 27. in 28. marca 2020 na Bledu.

Radi bi se srečali z vami, se v študijskem vzdušju poveselili in nazdravili še na mnoga leta skupnega ustvarjanja, zato vas prisrčno vabimo, da se na tej spletni povezavi kjer boste našli vse potrebne informacije, čimprej prijavite na kongres, saj so mesta omejena.

Prisrčno vas pozdravljamo.

 

 

Aviso

Debido a las nuevas medidas de seguridad para prevenir la propagación del virus COVID-19, nos sentimos obligados a posponer nuestro primer congreso internacional de profesores de español en Eslovenia hasta nuevo aviso. Creemos que podría llevarse a cabo hacia fines de septiembre. 

Rogamos a todos los ponentes y participantes, así como también a los auspiciantes sepan comprender la situación. Las matrículas y los aranceles abonados serán revalidados para el congreso, mientras que todas las reservas de alojamiento en el hotel Lovec han sido canceladas.

Comité de organización y programación del Congreso Asociación Eslovena de Profesores de Español

 

 

Estimados profesores, miembros y amigos de lo español:

La Asocación Eslovena de profesores de Español celebra en 2020 el décimo aniversario de su fundación. Como a los amantes de lo español nos encanta reunirnos y así enriquecernos mutuamente, celebraremos nuestro primer aniversario con un congreso internacional.

El primer congreso internacional esloveno de profesores de español se celebrará del 27 al 28 de marzo de 2020 en Bled.

Nos encantaría poder contar con su presencia, disfrutar en una amena atmósfera de estudio y brindar por muchos años más de creación conjunta. Por ello le invitamos a inscribirse a tráves de este enlace donde encontrará toda la información necesaria antes de que se acaben los cupos.

Cordiales saludos.

 

PROGRAM – PROGRAMA

POVZETKI PRISPEVKOV – RESÚMENES DE PONENCIAS

Marjeta Juvan

Organizacijski odbor

Comité de Organización

 

 dr. Marjana Šifrar Kalan

Programski odbor

Comité de Programación

 

Pavlinka Korošec Kocmur

Predsednica / presidenta

SDUŠ – AEPE

 

 

Z obžalovanjem vam sporočamo, da osnovnošolsko tekmovanje iz španščine A VER SI LO SABES letos ne bo potekalo zaradi negotovosti v zvezi s ponovnim prihodom v šolske klopi in zaključevanjem tega šolskega leta.

Bodite zdravi
SDUŠ in OO tekmovanja

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2019

Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, 6.april 2019

Letošnje državno tekmovanje je potekalo na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani. Udeležilo se ga je 67 dijakov s 26 slovenskih srednjih šol.

Tu si lahko ogledate seznam najboljših tekmovalcev, prejemnikov zlatih in srebrnih priznanj ter tekmovalne pole z rešitvami.

Slovensko društvo učiteljev španščine (SDUŠ) ter člani državne tekmovalne komisije bi radi izrekli iskreno zahvalo mentorici šole gostiteljice, dr. Bojani Tomc za trud in odlično izpeljano državno tekmovanje. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, ki so tekmovanje omogočili in podprli ter vsem mentorjem, ki ste pri izvedbi tega dogodka nesebično pomagali.

9. ŠPANSKI FESTIVAL OSNOVNOŠOLCEV HOLA CHICOS

Deveti španski festival osnovnošolcev Hola Chicos, katerega namen je spodbuditi ustvarjalnost učencev, izmenjati ideje in promovirati učenje španščine se bo odvijal 11. 4. 2019 na Osnovni šoli Staneta Žagarja v Kranju. Več informacij najdete v priloženem razpisu:

Prilagamo še lansko poročilo festivala Hola chicos 2018:

A VER SI LO SABES 2018

Slovensko društvo učiteljev španščine tudi v šolskem letu 2017/2018 organizira tekmovanje iz znanja španščine za osnovnošolce. Več informacij v priponki.

Razpis_A ver si lo sabes 2018

Tekmovalne pole lanskoletnega tekmovanja s pripadajočimi rešitvami si lahko ogledate na spodnji povezavi:

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2018

Gimnazija Novo mesto, 14.april 2018    

Letošnje državno tekmovanje je potekalo na Gimnaziji Novo mesto. Udeležilo se ga je 77 dijakov s 25 slovenskih srednjih šol. V dopoldanskem delu so tekmovalci dokazovali svoje znanje španščine, v popoldanskem delu pa so odkrivali lepote gostujočega mesta.  Predstavitvi Bolivije je sledil kulturni program, ki so ga pripravili dijaki Gimnazije Novo mesto, zaokrožila pa ga je podelitev nagrad najboljšim dijakom.
Tu si lahko ogledate seznam najboljših tekmovalcevprejemnikov zlatih in srebrnih priznanjter tekmovalne pole z rešitvami:

Slovensko društvo učiteljev španščine (SDUŠ) ter člani državne tekmovalne komisije bi radi izrekli zahvalo šoli gostiteljici ter pomočnici ravnatelja Gimnazije Novo mesto, ga. Aniti Nose za topel sprejem ter izkazano pomoč. Posebej bi pohvalili mentorico šole gostiteljice, prof. Teo Ribič za trud in organizacijo dogodka. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so tekmovanje omogočili in podprli ter vsem mentorjem, ki ste pri izvedbi tega dogodka priskočili na pomoč.

HOLA CHICOS 2018

Slovensko društvo učiteljev španščine in Osnovna šola n. h. Maksa Pečarja vas vabita na 8. španski festival osnovnošolcev. Festival se bo odvijal v četrtek, 1. februarja 2018, na OŠ n. h. Maksa Pečarja, Črnuška cesta 9 v Črnučah pri Ljubljani, s pričetkom ob 15.00 in predvidenim zaključkom ob 18.30. Letošnji festival ¡Hola, chic@s! bo potekal pod naslovom Viajar por el mundo hispano – Potovanje po hispanoameriškem svetu.

Prilagam vabilo v slovenskem in španskem jeziku.