Arhivi Kategorije: Nerazvrščeno

MEDNARODNI KONGRES UČITELJEV ŠPANŠČINE – NOV TERMIN

Z veseljem vas obveščamo, da smo določili nov termin za izvedbo Mednarodnega kongresa učiteljev španščine, in sicer bo to 18. – 19. september 2020.

Že plačane kotizacije se avtomatično prenesejo na september. Več informacij najdete na tej povezavi.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in se veselimo srečanja v septembru!

Organizacijski odbor Mednarodnega kongresa učiteljev španščine

 

Nos complace informarles que el Congreso Internacional de Profesores de Español se llevará a cabo del 18 al 19 de septiembre de 2020.

Las cotizaciones que ya fueron abonadas se transfieren automáticamente a la nueva fecha. Para obtener más información consulte esta página.

Agradecemos desde ya su comprensión y esperamos poder encontrarnos en septiembre.

Comité Organizador del Congreso Internacional de Profesores de Español

Marjeta Juvan

Organizacijski odbor

Comité de Organización

 dr. Marjana Šifrar Kalan

Programski odbor

Comité de Programación

Pavlinka Korošec Kocmur

Predsednica / presidenta

SDUŠ – AEPE

 

 

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2019

Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, 6.april 2019

Letošnje državno tekmovanje je potekalo na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani. Udeležilo se ga je 67 dijakov s 26 slovenskih srednjih šol.

Tu si lahko ogledate seznam najboljših tekmovalcev, prejemnikov zlatih in srebrnih priznanj ter tekmovalne pole z rešitvami.

Slovensko društvo učiteljev španščine (SDUŠ) ter člani državne tekmovalne komisije bi radi izrekli iskreno zahvalo mentorici šole gostiteljice, dr. Bojani Tomc za trud in odlično izpeljano državno tekmovanje. Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, ki so tekmovanje omogočili in podprli ter vsem mentorjem, ki ste pri izvedbi tega dogodka nesebično pomagali.

9. ŠPANSKI FESTIVAL OSNOVNOŠOLCEV HOLA CHICOS

Deveti španski festival osnovnošolcev Hola Chicos, katerega namen je spodbuditi ustvarjalnost učencev, izmenjati ideje in promovirati učenje španščine se bo odvijal 11. 4. 2019 na Osnovni šoli Staneta Žagarja v Kranju. Več informacij najdete v priloženem razpisu:

Prilagamo še lansko poročilo festivala Hola chicos 2018:

A VER SI LO SABES 2018

Slovensko društvo učiteljev španščine tudi v šolskem letu 2017/2018 organizira tekmovanje iz znanja španščine za osnovnošolce. Več informacij v priponki.

Razpis_A ver si lo sabes 2018

Tekmovalne pole lanskoletnega tekmovanja s pripadajočimi rešitvami si lahko ogledate na spodnji povezavi:

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2018

Gimnazija Novo mesto, 14.april 2018    

Letošnje državno tekmovanje je potekalo na Gimnaziji Novo mesto. Udeležilo se ga je 77 dijakov s 25 slovenskih srednjih šol. V dopoldanskem delu so tekmovalci dokazovali svoje znanje španščine, v popoldanskem delu pa so odkrivali lepote gostujočega mesta.  Predstavitvi Bolivije je sledil kulturni program, ki so ga pripravili dijaki Gimnazije Novo mesto, zaokrožila pa ga je podelitev nagrad najboljšim dijakom.
Tu si lahko ogledate seznam najboljših tekmovalcevprejemnikov zlatih in srebrnih priznanjter tekmovalne pole z rešitvami:

Slovensko društvo učiteljev španščine (SDUŠ) ter člani državne tekmovalne komisije bi radi izrekli zahvalo šoli gostiteljici ter pomočnici ravnatelja Gimnazije Novo mesto, ga. Aniti Nose za topel sprejem ter izkazano pomoč. Posebej bi pohvalili mentorico šole gostiteljice, prof. Teo Ribič za trud in organizacijo dogodka. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so tekmovanje omogočili in podprli ter vsem mentorjem, ki ste pri izvedbi tega dogodka priskočili na pomoč.

HOLA CHICOS 2018

Slovensko društvo učiteljev španščine in Osnovna šola n. h. Maksa Pečarja vas vabita na 8. španski festival osnovnošolcev. Festival se bo odvijal v četrtek, 1. februarja 2018, na OŠ n. h. Maksa Pečarja, Črnuška cesta 9 v Črnučah pri Ljubljani, s pričetkom ob 15.00 in predvidenim zaključkom ob 18.30. Letošnji festival ¡Hola, chic@s! bo potekal pod naslovom Viajar por el mundo hispano – Potovanje po hispanoameriškem svetu.

Prilagam vabilo v slovenskem in španskem jeziku.