Arhivi avtorja: Brigita Zadnik

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2024

Letošnje državno tekmovanje je potekalo v soboto, 13. aprila, na Gimnaziji Poljane v Ljubljani. Udeležilo se ga je 140 dijakov tretjih in četrtih letnikov.

Na spodnji povezavi lahko dostopate do tekmovalnih pol z rešitvami ter slušnimi posnetki.

 

Rešitve:

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE DILO EN ESPAÑOL 2024

V sredo, 14. februarja 2024 je bilo izvedeno šolsko tekmovanje iz španščine za 3. in 4. letnike. Udeležilo se ga je 354 dijakov, sodelovalo je 31 šol.

Iskrene čestitke vsem udeležencem in njihovim mentorjem.

V prilogi si lahko ogledate tekmovalne pole z rešitvami. Dijaki so naloge reševali interaktivno preko strežnika DMFA. V natisnjeni verziji tekmovalnih pol so spustni seznami in predlagane rešitve navedeni drugače kot v virtualni izvedbi.

VABILO NA SIMPOZIJ O ČILU

Spoštovane, spoštovani,

vabimo vas na mednarodni interdisciplinarni simpozij z naslovom 11. september 1973 v Čilu: 50 let po državnem udaru, ki bo potekal v ponedeljek, 8. januarja od 9.00 do 17.00 na Filozofski fakulteti (dopoldne v predavalnici 13, popoldne v 31 in 32).

 Simpozij, kjer se bo razpravljalo o dramatični čilski preteklosti in analiziralo sodobna dogajanja v tej državi, soorganizirajo Oddelek za romanske jezike in književnosti, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo, Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Center za transdisciplinarne raziskave Latinske Amerike – MAPU, v katerem poleg članov iz Filozofske fakultete in drugih fakultet Univerze v Ljubljani sodelujejo tudi raziskovalci in raziskovalke iz Italije in Čila.

Za tolmačenje bo poskrbljeno.

Program simpozija je na voljo na povezavi.

Vabljeni!

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ŠPANŠČINE 2023

Letošnje državno tekmovanje je potekalo v soboto, 15. aprila, na Gimnaziji Lava v Celju. Udeležilo se ga je 121 dijakov tretjih in četrtih letnikov.

Na spodnji povezavi lahko dostopate do tekmovalnih pol z rešitvami ter slušnimi posnetki.